Finalna utakmica Lige prvaka između Borussije Dortmund i Real Madrida brzo je prekinuta nakon što su tri navijača utrčala na teren, što je izazvalo veliku pažnju gledalaca i igrača. Sudija Slavko Vinčić odmah je prekinuo susret, a kamera je zatim usmjerena prema publici na tribinama.

Utrčavanje navijača uzrokovalo je zbunjenost među gledaocima koji su pratili meč putem televizije, jer nisu odmah shvatili što se događa. Na snimku koji je kasnije objavljen, može se vidjeti kako je jedan od navijača oboren na tlo od strane redara, a pomogao im je čak i veznjak Borussije Marcel Sabitzer.

Ova incidenata izazvala je reakcije i rasprave o sigurnosti na stadionima i ponašanju navijača. Očekuje se da će nadležne institucije preduzeti mjere kako bi se spriječili slični incidenti u budućnosti.

Utrčavanje navijača na teren tokom finalne utakmice Lige prvaka imalo je veze s kontroverznim obećanjem blogera Andreja Burima, poznatog pod pseudonimom “Mellstroy”. Burim je na svom blogu obećao 350.000 eura svakome tko bi utrčao na teren tokom finala u njegovo ime.

Mellstroy je poznat kao popularna figura na platformi za striming Kick, gdje ima veliki broj pratilaca. Njegovo obećanje izazvalo je veliku pažnju i kontroverzu, dovodeći do ovakvih incidentnih situacija na utakmicama. Ovo utrčavanje na teren podiglo je pitanje odgovornosti influensera i uticaja koji imaju na svoju publiku.

https://twitter.com/RT_russian/status/1797186156380979251