Najbolji bh. teniser Damir Džumhur morao je predati meč finala kvalifikacija za Wimbledon španjolskom teniseru Alejandru Moro Canasu.

Džumhur je predao meč u trećem setu kada je Španjolac vodio s 2:0 u setovima. Damir nije uspio vratiti se u glavni ždrijeb trećeg Grand Slam turnira sezone nakon nekoliko godina izbivanja. Prvi set je izgubio u tie-breaku, iako je Moro Canas već u drugom gemu oduzeo servis našem teniseru.

Džumhur je uspio uzvratiti u desetom gemu. U tie-breaku je rezultat bio izjednačen do 5:5, a zatim i 6:6, no Damir je slabije servirao i izgubio prvi set.

U drugom setu, Španjolac je ponovno bolje startao i odmah napravio break. U petom gemu osvojio je još jedan break. Džumhur je uzvratio i stigao do 4:5, ali nije mogao više od toga.

U trećem setu poveo je s 1:0 prije nego što je morao predati meč. Tako je završila njegova ovogodišnja kampanja za Wimbledon.

Džumhur je imao priliku, ali mu sreća nije bila naklonjena. Njegova borbenost i trud nisu bili dovoljni.

Ipak, pokazao je dobru igru i srčanost na terenu. Ovaj poraz je samo jedna prepreka u njegovoj karijeri. Nadamo se da će se brzo oporaviti i vratiti jači.