Srbijanski teniser Hamad Međedović je najbolju sezonu u karijeri krunisao osvajanjem Next Gen turnira te se nalazi na korak od plasmana među 100 najboljih tenisera svijeta.

Nakon uspješne sezone i osvajanja završnog turnira oglasio se saopštenjem u kojem se Novopazarac posebno zahvalio Novaku Đokoviću.

Najbolji teniser svijeta je financijski pomogao mladom igraču koji je potom ostvario i najveći uspjeh dosadašnje karijere.

“Nakon ovog velikog uspjeha želim svima vama koji ste me na bilo koji način podržavali i bodrili da se od srca zahvalim. Iako većina vas nije mogla biti na tribinama ipak ona topla ljudska briga i podrška dođe do svakoga i to kada je najpotrebnija. Ta energija koja dolazi pomaže i na terenu gdje nije dovoljna samo fizička spremnost već i ona unutrašnja, za kojom svako od nas traga. Vaša energija je došla do mene u najpotrebnijem trenutku. Iako je uvijek rizik pobrojati sve ljude i institucije koji su od mog početka bili tu kao podrška, kao pomoć i oslonac, koji su mi dali neprocjenjive savjete, kako one sportske, tako i one, možda i važnije – ljudske, želim posebnu zahvalnost uputiti mojim roditeljima, svojim sestrama i mome bratu Ecu kao i mnogobrojnoj široj porodici. Neizmjernu zahvalnost i poštovanje upućujem svom prvom treneru Edisu, velikom čovjeku i treneru Boći, mome teniskom uzoru Novaku Đokoviću koji je veći čovjek nego teniser, a onda možete zamisliti kakva je to gromada od čovjeka kada je prvi reket svijeta, mom sadašnjem timu sa kojim radim na čelu sa Viktorom Troickim čija mi saradnja dosta znači, a ujedno smo ostvarili i najbolje rezultate”, istakao je Međedović te dodao:

“Zahvalnost upućujem Teniskom savezu Srbije, Ministarstvu sporta Republike Srbije, gradskoj upravi Grada Novog Pazara kao i svim institucijama, privrednicima, dobrim ljudima koji su bili tu kada je bilo potrebno. Naravno, svaki sportski uspjeh pa tako i moj, utemeljen je na upornim, iscrpljujućim treninzima i ličnom odricanju, neizbježan je i talenat ili Božiji dar kako ga osjećam, a neophodna je i sportska sreća, koja je ovaj put bila na mojoj strani. Svoju radost, sreću i uspjeh dijelim sa svojim sugrađanima u Novom Pazaru gdje je moja duša, ali i u širokom krugu prijatelja, komšija i divnih ljudi koji su me prihvatili u Beogradu. Uspjesi i radosti traju kratko, tako da odmah po povratku u Srbiju već su isplanirane nove pripreme i treninzi pa nisam u prilici odgovoriti mnogobrojnim pozivima i željenim proslavama. Hvala svima i nadam se da ću što prije biti u prilici podijeliti svoju radost sa dragim ljudima i sugrađanima kako u Beogradu tako i u svom rodnom Novom Pazaru”.