Francuski ragbijaši Oscar Jegou i Hugo Auradou su uhićeni u Argentini zbog optužbi za spolno zlostavljanje. Trenutno su na južnoameričkoj turneji sa svojom reprezentacijom. U subotu su igrali u utakmici protiv Argentine, koju su Francuzi pobijedili s rezultatom 28-13. Očekivalo se da će igrati i u srijedu protiv Urugvaja u Montevideu.

Predsjednik Francuskog ragbijaškog saveza, Florian Grill, izjavio je da još uvijek nema detalje o slučaju. Dodao je da je istraga u tijeku i da su optužbe vrlo ozbiljne ako se potvrde. Grill i dopredsjednik saveza, Jean-Marc Lhermet, odmah su otputovali u Argentinu iz Pariza kada su čuli za ovaj incident.

Grill je naglasio da su njihove misli trenutno s nastradalom djevojkom. Ponovio je da je ponašanje optuženih igrača u suprotnosti s vrijednostima ragbija. Uhićenje Jegoua i Auradoua uslijedilo je samo dan nakon što je njihov suigrač Melvyn Jaminet vraćen kući zbog rasističkog komentara na društvenim mrežama.

Situacija je izazvala zabrinutost u Francuskom ragbijaškom savezu i među igračima. Incidenti su bacili sjenku na inače uspješnu turneju reprezentacije. Javnost i mediji s pažnjom prate razvoj događaja.

Grill je zaključio da će savez poduzeti sve potrebne korake kako bi se razjasnila situacija. Naglasio je važnost očuvanja ugleda ragbija i odgovornog ponašanja igrača. Savez će surađivati s argentinskim vlastima tijekom istrage.