Danas se u Sarajevu održava spektakularni Red Bull Showrun koji donosi pobjednički Red Bull Racing bolid i razne zabavne sadržaje za posjetitelje.

Glavni program počinje u 14:00 sati, a nastupit će motociklistički majstor Arunas Gibieža, njemački drift majstori Red Bull Driftbrothers i legendarni F1 vozač David Coulthard koji će voziti F1 bolid RB7. Očekuje se veliki broj ljubitelja adrenalina kojima Red Bull priprema bogat program i iznenađenja.

Događaj će se održati na dionici između Zemaljskog muzeja BiH i Marijinog Dvora. Kapije će biti otvorene u 11:00 sati, a ulaz je besplatan. Posjetitelji mogu ući na 11 lokacija iz pravca Pofalića, Skenderije, Vrbanje, Vilsonovog šetališta i ulice Franca Lehara.

Zabranjen je unos pirotehničkih sredstava, staklenih predmeta, limenki, PET ambalaže i drugih opasnih predmeta.

Savjetuje se korištenje gradskog i alternativnog prevoza zbog izmijenjenog režima saobraćaja i velikog broja posjetitelja. Tramvajski saobraćaj će se odvijati do Čengić Vile, a pojačan će biti trolejbuski i autobuski saobraćaj.

Ulice Maršala Tita i Zmaja od Bosne te bočne ulice u užoj zoni događaja bit će zatvorene za saobraćaj od 00:00 do 20:00 sati.

TV prijenos događaja osiguran je na Sport Klubu za one koji nisu u Sarajevu.