Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Empoliju na stadionu Carlo Castellani odigrala prijateljsku utakmicu protiv selekcije Italije.

Evropski prvak je slavio protiv naše selekcije rezultatom 1-0.

Selektor bh. reprezentacije Sergej Barbarez je bio desetkovan za ovaj susret, a na raspolaganju je imao tek 16 igrača i dva golmana, nakon mnogih otkaza i povreda. Ni Italija nije igrala u najjačem sastavu.

U prvih pola sata obje selekcije su igrale slično, čak je BiH bila opasnija po gol domaćina u nekoliko navrata, ali je Italija do prednosti došla u 38. minuti.

Tada je Chiesa sjajno centrirao Frattesiju, a ovaj matirao Pirića za vodstvo Italije. Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, pa se na odmor otišlo pri minimalnom prednošću Italije.

U drugom poluvremenu šansu za igru dobili su i Huseinbašić, Burnić, Hadžikadunić. Imao je Ahmedhodžić čak šansu za poravnanje u 90. minuti, ali je nije iskoristio. U prvoj postavi igrali su: Pirić, Bičakčić, Katić, Ahmedhodžić, Mujakić, Šarić, Tahirović, Hajradinović, Gazibegović, Demirović, Gigović.

Najbolji pojedinac na terenu bio je Nikola Katić sa ocjenom 7,4. Pratio ga je Anel Ahmedhodžić sa ocjenom 7.1. Zapaženu partiju pružio je i Kenan Pirić sa ocjenom 6,9. Najmanje ocjene dobili su Dario Šarić i Ermin Bičakčić (6,5).

Naša selekcija je tako završila junske utakmice porazima od Engleske i Italije, a u septembru nas očekuju susreti Lige nacija.