Upravni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine odlučio je da tim Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja ostane u najvišem rangu bosanskohercegovačkog ženskog rukometa.

Prošle sezone, ženski rukometni klub Radnik iz Bijeljine osvojio je titulu šampiona Prve lige Republike Srpske, čime su stekli pravo nastupa u Premijer ligi BiH.

Međutim, Radnik neće igrati u Premijer ligi. Klub iz Bijeljine suočava se sa finansijskim problemima i nedostatkom kadra, što ih je prisililo da odustanu od takmičenja u najvišem rangu.

Kako je potvrđeno za Sport1, Radnik nije u stanju da se takmiči u Premijer ligi zbog pomenutih izazova, što je dovelo do njihove odluke da se povuku iz takmičenja.

Zbog odluke Radnika, Upravni odbor Rukometnog saveza BiH morao je donijeti novu odluku. Umjesto Radnika, u elitnom rangu ženskog rukometa BiH ostaje Sloga iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja.

Sloga, koja je prošlu sezonu završila na 9. mjestu i bila prva ispod crte za opstanak, sada će nastaviti takmičenje u Premijer ligi BiH, zahvaljujući odluci upravnog odbora.