Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će se u Newcastleu suočiti s reprezentacijom Engleske u prijateljskom susretu. UEFA je jutros objavila zvanične spiskove igrača za ovaj meč, što je izazvalo veliku pažnju među navijačima i stručnjacima.

Selektori Sergej Barbarez i Gareth Southgate pažljivo su birali igrače na koje će se osloniti u ovoj utakmici. Jedna od najzanimljivijih vijesti je otkriće ko će nositi dres s brojem 10 za Bosnu i Hercegovinu, nakon što je Miralem Pjanić odlučio završiti svoju reprezentativnu karijeru.

Stručni štab na čelu s Barbarezom odlučio je da će novi nosilac “desetke” biti Ermedin Demirović. Ovaj talentirani napadač, koji trenutno igra za njemački Augsburg, iza sebe ima izvanrednu sezonu. Njegove igre na klupskom nivou nisu prošle nezapaženo, pa je zasluženo dobio priliku da preuzme broj koji je godinama bio sinonim za Pjanićevo majstorstvo na terenu.

Demirović je svojim radom, posvećenošću i performansama pokazao da je dostojan nasljednik. Navijači s nestrpljenjem iščekuju da vide kako će se snaći u ovoj novoj ulozi i hoće li uspjeti ispuniti velika očekivanja koja dolaze s nošenjem broja 10.

Ovaj prijateljski meč predstavlja odličnu priliku za obje reprezentacije da isprobaju nove taktike i igrače, te se pripreme za buduće izazove. BiH će se truditi da ostavi dobar dojam i pokaže svoju snagu protiv renomiranog protivnika kao što je Engleska.

Navijači iz obje zemlje s nestrpljenjem očekuju večerašnji susret, nadajući se uzbudljivoj i kvalitetnoj utakmici koja će pružiti mnogo uzbuđenja i spektakularnih poteza na terenu.