Srbijanski teniser Novak Đoković (ATP:2) plasirao se u četvrtfinale Wimbledona nakon pobjede nad Dancem Holgerom Runeom sa 3:0 u setovima (6:3, 6:4, 6:2).

Posebnu pažnju privukla je njegova reakcija prema publici na kraju meča. Đoković je komentirao neprimjerene navijače koji su ga provocirali. “Za sve navijače koji su ostali, imam veliko poštovanje što su tu. Za one koji ne poštuju igru i igrače, želim im laku noć,” rekao je uz grimase na licu.

Novinar na terenu pokušao je smiriti situaciju, ali Novak je ostao pri svom stavu. “Bilo je nepoštovanje, ne prihvaćam to. Na touru sam preko 20 godina, znam kako to funkcionira. Fokusiram se na one koji poštuju igrače, vole tenis i cijene igrače,” izjavio je Đoković.

Istaknuo je da je igrao u mnogo neprijateljskijim atmosferama, ali da ga takvo ponašanje ne može omesti. Đokovićev suparnik u četvrtfinalu bit će Australac Alex De Minaur (ATP:9), koji je danas pobijedio Arthura Filisa sa 3:1 u setovima.

Novak je dodao da će se uvijek truditi igrati za one koji poštuju sport i sportaše. Na kraju, zahvalio je vjernim navijačima na podršci.