Jugoslovensko sportsko društvo Partizan započinje proces promjene naziva, odlučeno je na sjednici kojoj je prisustvovalo 21 od 24 punopravna člana. Sjednicu je vodio Ostoja Mijailović, predsjednik Društva.

Prihvaćen je prijedlog da se riječ “Jugoslovensko” izbaci iz naziva. U vezi s ovom odlukom, održat će se javna rasprava u kojoj će crno-bijela javnost imati priliku iznijeti svoje stavove, prenose srpski mediji.

“Prihvaćen je prijedlog UO Društva da se formira radno tijelo koje će organizirati javnu raspravu o promjeni imena Jugoslovenskog sportskog društva Partizan. Klubovi i crno-bijela javnost već dugo raspravljaju na ovu temu, a ime JSD Partizan ponekad se zloupotrebljava i omalovažava, čime se nanosi šteta Društvu i njegovim članovima,” navodi se u priopćenju JSD Partizan.

Također se izražava žaljenje što FK Partizan, kao najvažniji klub Sportskog društva, ne sudjeluje u radu Društva i ne priznaje njegovu skupštinu, iako u njoj sudjeluje 21 od 24 kluba-člana. Posebno zabrinjava loše stanje u FK Partizan, nedostatak odgovornosti rukovodstva za loše sportske i financijske rezultate te izostanak volje za promjene.

Podsjećamo, FK Partizan je u velikim problemima. Mediji u Srbiji pišu da je klubu zabranjeno natjecanje pod imenom Partizan, korištenje stadiona JNA i grba kluba. Još nije jasno gdje će Partizan igrati iduće utakmice jer je sportsko društvo vlasnik sve imovine članova, uključujući stadion u Humskoj.