Novak Đoković i Vit Kopriva su odigrali meč na Vimbldonu u Londonu, koji je završio pobjedom Đokovića od 3:0 u setovima za manje od 2 sata igre (6:1, 6:2, 6:2).

Nakon gotovo mjesec dana neizvjesnosti zbog povrede koljena, Đoković se pojavio spremno za susret na Vimbldonu protiv Koprive.

Ovo je bio prvi susret između Đokovića i češkog tenisera, te je bilo jasno da će Đoković pažljivo pristupiti meču, posebno s obzirom na to da prvi put nakon povrede igra protiv nepoznatog protivnika.

Đoković je započeo meč s savršenim servis gemom i brzo došao do prednosti. Kopriva je uspio izjednačiti na 1:1, ali Đoković je rutinski osvojio pet uzastopnih poena i završio prvi set sa 6:1.

U drugom setu Đoković je možda ušao malo slabije nego u prvom, ali ni to nije predstavljalo problem za šampiona. Kopriva je osvojio prvi gem, ali Đoković je brzo izjednačio i nastavio da dominira, osvojivši set sa 6:2.

U trećem setu, Kopriva je opet osvojio prvi gem, ali Đoković je brzo izjednačio.

Iako je izgledalo da bi treći set mogao biti izazov za Đokovića nakon povrede i pauze, on je ipak uspio lagano preuzeti kontrolu, nanizavši gemove i osvojivši set sa 6:2, što je značilo uvjerljivu pobjedu protiv Koprive.