Mark Peči (Petchey), nekadašnji 80. igrač svijeta i bivši trener Endija Mareja (Andy Murray), smatra kako će Novak Đoković (37) otići u penziju nakon Olimpijskih igara u Parizu.

Đoković ove sezone igra u lošoj formi, a za sada nije osvojio nijedan trofej. I uoči sezone je bilo jasno da su Novaku najvažnije Olimpijske igre, ali njegova loša forma iznenađenje je za sve ljubitelje tenisa.

– Stječe li još neko dojam da će Novak napraviti sve što može da na Olimpijskim igrama uzme zlato i onda kaže zbogom tenisu? I dalje je među favoritima za trofeje na Rolan Garosu i Vimbldonu, ali da bi bio sjajan tako dugo potrebna je ogromna žrtva. Sve podsjeća na Pita Samprasa 2002. godine – napisao je Peči na društvenoj mreži X.

Vidjet ćemo koliko ima istine u njegovim riječima. Inače, Đoković je ranije najavio kako bi se želio takmičiti i na Olimpijskim igrama 2028. u Los Anđelesu.

Podsjetimo, Đoković je nedavno ispao u 3. rundi Mastersa u Rimu gdje ga je šokantno izbacio Čileanac Alehandro Tabilo (Alejandro) s 2:0.

Porazu Đokovića je prethodio i incident dva dana prije meča, kada ga je prilikom potpisivanja autograma s tribina pogodila flaša u glavu.

– Nisam radio testove, ali se danas nisam osjećao prisebno – rekao je Đoković nakon poraza od Tabila.

Izvor: Avaz