Hrvatski košarkaški reprezentativci, uključujući Ivicu Zubca i Darija Šarića, sukobili su se s grupom pijanih Grka u jednom noćnom klubu u Ateni.

Grci su navodno započeli provokacijama, što je eskaliralo u fizički sukob. TMZ je objavio fotografije na kojima Zubac stoji na ulici s krvavim koljenom, vjerojatno ispred kluba. Sukob su prekinuli izbacivači koji rade u klubu.

Na društvenim mrežama pojavio se video incidenta, u kojem se vidi Šarić kako leži na podu. Hrvatski košarkaški savez izdao je priopćenje u kojem objašnjava situaciju.

Nakon završne utakmice Olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Grčkoj, izbornik je raspustio reprezentaciju. Igrači su se odlučili na zajedničko druženje prije povratka svojim kućama ili klubovima.

Tijekom druženja u klubu, neki od hrvatskih igrača napadnuti su najprije verbalno, a zatim i fizički. Incident je bio kratkotrajan i prekinut intervencijom klupskih redara.

Savez naglašava da su se igrači branili od napada. Navodi se da nije bilo zajedničkog povratka u Zagreb, nego su igrači krenuli prema različitim odredištima.