Mirsad Hibić i Muhamed Konjić godinama su bili standardni stoperski par u bh.reprezentaciji. Bila je to jedna od najjačih “half linija” državnog tima. Sve do pojave Emira Spahića i njegove generacije.

Sjećate se Faruka Hujdurovića, nekadašnjeg defanzivca austrijskog Rida i Kotbusa. Hujdur je jedno vrijeme bio standardni i vrlo pouzdan član bh.reprezentacije. Igrao je u vrijeme kada su glavne vedete bili Sergej Barbarez, Elvir Bolić, Mirsad Hibić, Hasan Salihamidžić, Marko Topić…

Hujdurović je stigao na odmor u BiH i uživao u društvu s najdražima. A onda šok. Kada je došao kući shvatio je da je ostao bez para. I bez svih dokumenata i bez veće količine eura.

Kada je izgubio svaku nadu da će doći do dokumenata i značajne sume novaca, javio se pošteni pronalazač.

Enver Rizvić iz Živinica. Hujdurović je pravi sretnik, jer je Enver, prije svega pošten, ali veliki navijač reprezentacije. Pamti dobro generaciju u kojoj je igrao Hujdurović.

Enver je počeo “kopati” po fejzbuku, kako bi našao Hujdurovićeve prijatelje.

– Poštovanje gospodina… Vidio sam da ste prijatelj s Farukom Hujdurovićem. Molim vas javite mu da sam pronašao novčanik s dokumentima. I s parama. Sve je na mjestu. Evo moj broj tel, pa neka se javi”- napisao je pronalazač Enver Rizvić iz Živinica.

Istu večer našao se s Farukom Hujdurovićem i predao mu sve što je našao.

Gest vrijedan za svaku pohvalu.

Sportske.ba