Ivica Olić (44) je nedavno postavljen za novog izbornika hrvatske U-21 reprezentacije nakon uspješnog dogovora s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem. Njegovo imenovanje je potvrdio Izvršni odbor HNS-a, prema informacijama s HNS-ove službene stranice.

Olić će preuzeti vođenje mlade reprezentacije u rujnu, kada će Hrvatska U-21 nastaviti svoje kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2025. u Slovačkoj. Prvi izazov bit će im protiv Farskih otoka 5. rujna, nakon čega će 10. rujna dočekati Portugal. Olić je preuzeo ulogu izbornika od Dragana Skočića, a odluku je formalizirao sastanak u sjedištu Saveza s predsjednikom Kustićem i tehničkim direktorom Stipom Pletikosom.

Prije preuzimanja ove uloge, Olić je bio član stručnog stožera hrvatske A reprezentacije kao pomoćnik Zlatku Daliću. Sudjelovao je u osvajanju srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, brončane na Svjetskom prvenstvu u Kataru te srebrne u Ligi nacija. Osim toga, Olić je vodio i CSKA iz Moskve tijekom svoje trenerske karijere.

“Izuzetno sam ponosan i počašćen što sam dobio priliku voditi mladu hrvatsku reprezentaciju te zahvaljujem na povjerenju predsjedniku Kustiću i rukovodstvu HNS-a. Veselim se radu s našim talentiranim igračima i vjerujem da ćemo zajedno biti uspješni, kao i da ćemo na pravi način završiti aktualni ciklus te se plasirati na Europsko prvenstvo.

Naša mlada reprezentacija ima velik potencijal, a moj cilj je pružiti im potrebnu podršku i smjernice kako bi razvili svoje talente i postigli uspjehe koje zaslužuju. Uvijek sam vjerovao u snagu timskog rada i zajedništva i siguran sam da ćemo, uz rad, trud i predanost, ostvariti ciljeve, kako u pogledu dobrih rezultata tako i razvoja igrača za seniorsku reprezentaciju”, izjavio je novi izbornik U-21 reprezentacije Ivica Olić.
Kustić: Odlično rješenje

“Siguran sam da smo u Ivici pronašli odlično rješenje za našu mladu reprezentaciju. Bogatu nogometnu karijeru sagradio je na predanom radu, upornosti i vjeri u sebe, a te vrijednosti želimo vidjeti i kod naših mladih igrača. Kao prvi pomoćnik Zlatka Dalića sudjelovao je u najvećim uspjesima hrvatskog nogometa te sam uvjeren da će njegovo vodstvo donijeti novu energiju i uspjehe našoj mladoj reprezentaciji.