Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da će 20 srbijanskih policajca brinuti o bezbjednosti fudbalske reprezentacije Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

“Ja sam uvijek veliki optimista. Kada čovjek postane ministar unutrašnjih poslova, onda ga uglavnom ne zanimaju toliko rezultati, koliko bezbjednosni aspekt cijele situacije. Pred nama je veliki izazov. MUP i policija zajedno sa Fudbalskim savezom Srbije učinit će sve da boravak naše ekspedicije u Njemačkoj protekne u najboljem redu. Naših 20 policijaca u raznim segmentima brinut će o bezbjednosti srpske reprezentacije”, rekao je Dačić za sajt FSS-a.

Daćić je danas posjetio reprezentaciju Srbije u Sportskom centru u Staroj Pazovi i poželio joj da dostojno predstavlja Srbiju na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

“Pobjede su potrebne jer krijepe duh cijele nacije. Rekao sam Mitroviću da se sjećam atmosfere poslije Evropskog prvenstva 2013. godine u Litvaniji, tada sam sačekao naše zlatne momke na aerodromu i uvjerio se koliko jedan uspjeh može da izazove pozitivnih emocija u narodu. Odavno nismo imali tako visok pojedinačni kvalitet u reprezentaciji. Svjestan sam da ima i onih koji očekuju nemoguće. Kao što kaže naš narod – budimo realni, očekujmo nemoguće”, naveo je potpredsjednik Vlade Srbije.

Dačića su dočekali selektor Dragan Stojković i direktor A tima Stevan Stojanović, a ministar je sa članovima svoje delegacije prisustvovao treningu reprezentacije na glavnom terenu u Staroj Pazovi.

“Mnogo nam znači podrška visokih državnih struktura, naročito kad stiže od čovjeka koji je toliko privržen fudbalu kao što je ministar Ivica Dačić. Razgovarali smo dugo prije treninga, zračio je optimizmom i potencirao pobjednički mentalitet igrača koji su već imali priliku da osvajaju trofeje u omladinskom uzrastu”, rekao je Stojanović.

“Posjeta je protekla u vedrom raspoloženju i za nas je veoma važno što smo još jednom dobili garanciju da će sa bezbjednosnog aspekta sve proteći bez ikakvih problema”, dodao je on.

Poslije pobjede u Stokholmu protiv Švedske (3:0) u posljednjoj pripremnoj utakmici, Stojković je igračima dao slobodan dan u nedjelju, a danas su svi nastavili pripreme.

Reprezentacija Srbije će u utorak u 17 sati otputovati za Minhen, odakle će autobusom produžiti ka Augsburgu, gdje će boraviti za vrijeme turnira.

Evropsko prvenstvo igra se od 14. juna do 14. jula u Njemačkoj, a prvu utakmicu Srbija igra u nedjelju od 21 sati protiv Engleske u Gelzenkirhenu.