Tokom nedjelje, stadion Rođeni pretrpio je oštećenja koja su izazvala zabrinutost među lokalnom zajednicom. Prema izvještaju MUP-a HNK, incident se desio 5. svibnja 2024. godine, kada je radnik na održavanju stadiona u Vrapčićima prijavio oštećenje travnjaka.

Prema preliminarnim informacijama, oštećenje se prostire na oko 15 metara, ali način kako je nastalo još uvijek nije jasno utvrđen.Jedna od mogućih hipoteza jest da je Veležov stadion bio meta napada dronom koji je raspršio nepoznatu kiselinu po terenu.

Ova teorija izazvala je dodatnu zabrinutost jer bi takav incident mogao imati ozbiljne posljedice po sigurnost i funkcionalnost stadiona.

MUP HNK pokrenuo je istragu kako bi utvrdio sve činjenice vezane uz ovaj incident. Policija je brzo reagirala na prijavu i osigurala mjesto događaja kako bi omogućila detaljan uviđaj i prikupljanje materijalnih dokaza.

Do sada, policija nije objavila više informacija o mogućim osumnjičenima ili motivima iza ovog napada. Izostanak detalja izazvao je dodatnu nelagodu među stanovništvom koje traži odgovore i sigurnost od sličnih incidenata u budućnosti.

Oštećenje stadiona Rođeni podsjetilo je lokalnu zajednicu na ranije incidente i probleme s sigurnošću na sportskim objektima. Posljedice ovog incidenta mogle bi imati dugoročne efekte na lokalnu sportsku scenu i osjećaj sigurnosti među navijačima i igračima.

Nadamo se da će istraga MUP-a HNK pružiti potrebne odgovore i da će počinitelji biti privedeni pravdi. Također, važno je poduzeti mjere kako bi se osigurala sigurnost stadiona i spriječili slični incidenti u budućnosti.

Ovaj događaj treba potaknuti sve relevantne institucije na jačanje sigurnosnih protokola na sportskim objektima diljem regije.