Selektor Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez, suočava se s ograničenim izborom igrača za prijateljsku utakmicu protiv Italije. Fudbalske reprezentacije Italije i Bosne i Hercegovine večeras će se sastati u Empoliju na stadionu “Carlo Castellani”.

Oba selektora su već odabrala igrače na koje računaju za večerašnji duel. U slučaju Bosne i Hercegovine, izbor nije bio težak zbog ograničenog broja dostupnih igrača. Na raspolaganju je ostalo svega 18 igrača, uključujući 16 u polju i dva golmana.

Selektor Barbarez večeras može da računa na golmane Osmana Hadžikića i Kenana Pirića. U odbrani će se osloniti na Dennisa Hadžikadunića, Ermina Bičakčića, Anela Ahmedhodžića, Nihada Mujakića, Nikolu Katića, Tarika Muharemovića i Jusufa Gazibegovića.

Sredina terena će biti popunjena veznjacima Darijom Šarićem, Benjaminom Tahirovićem, Dženisom Burnićem, Denisom Huseinbašićem, Arminom Gigovićem, Madžidom Šošićem i Harisom Hajradinovićem. U napadu će Bosnu i Hercegovinu predstavljati Ermedin Demirović i Haris Tabaković.

S druge strane, selektor Italije, Luciano Spalletti, ima širi izbor igrača, stavivši na spisak 26 fudbalera. To omogućava Italiji veću fleksibilnost i dubinu u timu, što može biti prednost u večerašnjem susretu.

Ova prijateljska utakmica predstavlja važan test za oba tima, ali posebno za Bosnu i Hercegovinu, koja se mora nositi s ograničenim resursima. Igrači će morati dati sve od sebe kako bi se suprotstavili jačoj talijanskoj ekipi i pokazali svoju borbenost i kvalitetu na terenu.

Utakmica između Italije i Bosne i Hercegovine počinje u 20:45, a navijači s nestrpljenjem iščekuju ovaj susret, nadajući se dobrom rezultatu i borbenoj igri svojih timova.