Danas je na rasporedu posljednji susret 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar će na Grbavici dočekati Široki Brijeg, a tim Nermina Bašića želi izaći iz krize koja je aktuelna na Grbavici. Naime, Željo je poražen u posljednjih pet uzastupnih utakmica, od čega su četiri u prvenstvu te jedna u Kupu BiH.

“Imamo nevjerovatan mjesec iza sebe pun turbulencija. U jako teškom smo stanju, kako ekipa, tako svi u klubu do navijača koji su razočarani. Zadnje tri gostujuće utakmcie tri poraza, ukupno pet. Nadam se da će se desiti sinergija između tribina i terena i da će naša Grbavica prevazići ovu krizu da možemo normalno raditi”, kazao je Nermin Bašić uoči utakmice.

“Imaju jedan poraz, drugi su na tabeli, lijepo su sastavljena ekipa, imaju dobrog trenera, koji ima hajdučko srce. Neće tu biti iznenađenja. Sebi smo najbitniji. Nadam se da će samo jedna ekipa postojati, to je Željo. Moraš pobijediti, igra nije bitna”, dodao je Bašić.

Sa druge strane, derbi je najavio i Marijan Budimir.

“Željezničar je klub u kojem su navijači pokretačka snaga. Oni su u lošoj seriji rezultata, ali ne i igre. Od pet poraza koje su vezali, oni su izgubili četiri pred sami kraj susreta. Vole se nadigravati i igrati otvoren nogomet”, kazao je trener Budimir u najavi derbija.

“Očekuje nas lijepa atmosfera, puno ljudi na stadionu i dobar travnjak. Dobro ćemo analizirati našeg protivnika i pripremiti se, a ja se nadam dobroj utakmici s naše strane i pozitivnom ishodu na kraju”, dodao je.

Na Grbavici će pravdu dijeliti Ermin Sivac iz Zenice s pomoćnicima Tarikom Mulasmajićem iz Tešnja i Davorom Vukašinovićem iz Rogatice. Susret od 18:00 sati prenosi Arena Sport.