Dinamo je u velikoj krizi igre i rezultata. Hajduk ga je svladao na Poljudu u derbiju i otišao mu na pet bodova prednosti (uz jednu utakmicu više), a četiri dana kasnije Plavi su doživjeli šokantan poraz od kosovskog Ballkanija u drugom kolu grupne faze Konferencijske lige.

Više od rezultata, Dinamove navijače brine igra njihove momčadi. Ni u jednoj od dvije spomenute utakmice prvak Hrvatske nije složio ni jednu pravu šansu za gol. Sada je u situaciji da mora pobijediti Istru, a to će morati učiniti bez Brune Petkovića te s još nekoliko upitnih igrača.

Nakon debakla na Kosovu, navijači su u velikoj mjeri prozvali i okrivili igrače, prije svega one koji su tu stigli ovog ljeta. No, kritika nisu pošteđeni ni seniori poput Josipa Mišića ili Sadegha Moharramija. Dinamovi navijači nezadovoljni su i igrama svojeg najvećeg dragulja te se pitaju što se dogodilo s igračem koji je na početku sezone izgledao kao najbolja desetka lige.

Pričalo se o velikom interesu Arsenala, a prema nekim navodima je Dinamo poručio da ne želi ni slušati ponude ispod 30 milijuna eura. No, Martin Baturina prolazi jedan sasvim normalan proces nogometnog odrastanja, a Dinamo ga mora čekati.

Dinamova desetka i dalje čeka asistenciju ove sezone. Dala je dva bitna gola pa nestala
Baturina je na najbolji mogući način otvorio sezonu. Bio je strijelac jedinog pogotka u derbiju s Hajdukom u Superkupu kojim je Dinamo stigao do trofeja. Impresivan je podatak da mu je to bio čak četvrti gol protiv bivšeg kluba u šest utakmica koliko je odigrao protiv Bijelih.

Dinamo se uskoro okrenuo europskim obvezama. Glatko je prošao Astanu, a onda je uslijedio dvomeč s AEK-om. Već prije prvog susreta je Baturina bio upitan zbog bolesti. Dobio je 19 minuta na Maksimiru, a u Ateni nije odigrao ni minute.

Oporavio se do Sparte protiv koje je odigrao 65 minuta na Maksimiru. Startao je i u nevjerojatnom porazu u Pragu te je na 3:0 vratio nadu Dinamu i zabio jedini gol Plavih na toj utakmici koja je završila još jednim ispadanjem. To je, manje-više, to od Baturine u ovoj sezoni osim što je protiv Rijeke iznudio penal te sudjelovao u akciji kod pogotka za 3:0 protiv Istre u Puli.

Startao je u ukupno 14 utakmica ove sezone. U HNL-u je odigrao 660 minuta, ali još nije zabio gol niti imao dodavanje koje mu se računa kao asistencija. Susret protiv Ballkanija je bio čak sedma utakmica u nizu u kojoj nije na konkretan način sudjelovao kod Dinamovih golova, a posebno je fascinantna činjenica da ove sezone nije kreirao šansu za suigrače. U čemu je problem?

Index.hr.