Predsjednik FK Borac Banja Luka Milan Tegeltija ponovo se oglasio na društvenoj mreži “X” gdje je najavio utakmicu svog kluba protiv HŠK Zrinjski.

– U nedelju nas očekuje veliki derbi sa Zrinjskim. S obzirom da igraju dva najbolja kluba u PL radujemo se ovom derbiju. Ovakve utakmice nisu samo za bodove nego i za prestiž! Naši igrači daće svoj maksimum da utole glad za pobjedom nakon Sarajeva. Maksimalno borbeno i odlučno – započeo je Tegeltija.

– Već danas rezervišite svoje vrijeme u nedelju u 19,45 i budite na stadionu naš 12.igrač. Budite s nama na našem šampionskom putu. Ovakve utakmice odlučuju nijanse, budite ta naša nijansa potrebna za pobjedu u ovakvim utakmicama. Aj Borac – dodao je predsjednik banjalučkog kluba, i potom odlučio ponovo prozvati sarajevske klubove.

– S obzirom da ne igra nijedan sarajevski klub i s obzirom da i Borac i Zrinjski gledaju kao konkurente, duboko vjerujem da će ovakav derbi proteći u fudbalskoj atmosferi i da će u prvom planu biti fudbal i da će bolja ekipa na terenu pobjediti i nadam se da će to biti Borac – napisao je Tegeltija.

Meč Borca i Zrinjskog na programu je u nedjelju sa početkom u 19:45h. Glavni sudija je Irfan Peljto.