Simon Rožman, trener FK Sarajevo, najavio je sutrašnju utakmicu svog kluba protiv FK Igman.

– Nismo zadovoljni u potpunosti s onim što smo pružili na zadnjoj utakmici, sada je opet šansa da se pokažemo u najboljem svijetlu. Nije bilo dosta toga na razini na kojoj možemo biti. Što se tiče same ekipe, priprema kao i uvijek, maksimalan fokus – započeo je Rožman.

– Svaki trener daje svoju novu energiju, novi stil i stav. Kako god, Igman je statistički bio jako dobar na svim utakmicama. Imali su puno šansi koje nisu realizovali, to je ozbiljno upozorenje za nas. Mi sa kvalitetom, energijom i željom na terenu se moramo nametnuti, ne tražimo nikakve alibije, ni u terenu, ni u suparniku. Onda neka nas sadržaj nagradi rezultatom – kazao je trener Sarajeva.

– Svi koji su zdravi su na maksimalnoj razini. Već od prije Penaranda ima problema s aduktorom, u zadnje vrijeme Vrančić i Zeljković isto su se povrijedili na treningu, sad je malo u problemu i Duraković, tu je i Francis Kyeremeh, Aničić se polako vraća.

Stanje nije kakvo bih želio, ali šta je tu je. Moramo bez igrača kojih nema, a i stvara se šansa za mlađe igrače. Ja apsolutno vjerujem u našu ekipu – otkrio je Rožman.

Meč Igmana i Sarajeva igra se sutra od 13:00h.