Fudbaler Liverpoola, Mohamed Salah, sinoć je napravio historijski trenutak u utakmici protiv Toulousea u Europskoj ligi.

Uprkos tome što je ušao u igru tek u 70. minuti kada je rezultat već bio 4:1 u korist njegove momčadi, Salah je demonstrirao svoju nevjerovatnu sposobnost i strast prema igri. U trećoj minuti sudijske nadoknade, zabio je gol koji ne samo da je postavio konačni rezultat na 5:1, već ga je također vinuo na vrh tabele najboljih strijelaca za engleske klubove u europskim takmičenjima.

Salah sada broji ukupno 43 postignuta gola u europskim takmičenjima, što ga čini neprikosnovenim vladarom te tabele. Ovaj egipatski nogometaš nadmašio je legendarnog Thiery Henryja, koji je svojevremeno nosio dres Arsenala i postigao 42 gola na europskoj sceni.

Ovaj trenutak zasigurno će ostati urezan u historiji nogometa, a Salah će ostati upamćen kao jedan od najuzbudljivijih strijelaca u europskim takmičenjima.

Njegova predanost igri i sposobnost da se pojavi u ključnim trenucima čine ga istinskim junakom na terenu, te ikonom Liverpoola i egipatskog nogometa.