Radu Dragušin, talentirani 21-godišnji rumunski štoper, ostvario je spektakularan transfer iz Genoe u Tottenham, čime je postao najskuplje pojačanje zimskog prijelaznog roka s rekordnih 30 miliona eura.

Uprkos primamljivoj ponudi Bayerna, odabrao je bijeli dres Tottenhama, vjerovatno privučen izazovima engleske Premiership lige.

S rodom iz Bukurešta, Dragušin je svoj nogometni put započeo u Juventusu već sa 16 godina, a debitirao je za prvi tim sa samo 18.

Uprkos posudbama u Sampdoriji, Salernitani i Genoi, ovaj 191 cm visoki štoper briljirao je, posebno u Italiji, gdje je bio najbolji skakač u Seriji A, pobjeđujući u 59 od 84 vazdušna duela.

Genoa je prošlog ljeta uložila 10 miliona eura u Dragušina, a njegova impresivna izvedba rezultirala je s tri puta većom prodajnom cijenom.

Potpisavši ugovor s Tottenhamom do 2030. godine, nosit će dres s brojem šest. Njegova pojačanja u skakanju nadmašuju čak i neke od najboljih u Premiershipu, poput Virgila van Dijka, Ethana Pinnocka i Jamesa Tarkowskog, obećavajući sjajnu budućnost za odbranu Tottenhama.