Tog istog dana kada je u Njemačkoj objavljen prekid suradnje između Bayerna iz Münchena i Thomasa Tuchela, u Kataloniji je procurila još jedna vijest – Nijemac se preko svojih agenata ponudio Barceloni!

Ovo nije tajna, Tuchel je u nekoliko navrata i izjavio da sanja da jednog dana radi i u Španjolskoj, budući da je do sada bio u Bundesligi, Ligue 1 i Premier ligi.

Real Madrid svakako nije opcija, ali Barcelona jest, jer Xavi Hernandez odlazi na kraju sezone.

Tuchel jest na listi, ali nije pri vrhu, čak ni kada su u pitanju njemački treneri, jer je ispred njega i dalje – Hansi Flick.

I on je putem svog agenta, Pinija Zahavija već uspostavio kontakte s Barcom, poslao je svoj “poslovni plan” i kako Katalonci trebaju napredovati u godinama koje dolaze. Pini Zahavi također želi izboriti njegov posao u Barceloni, posebno što je u dobrim odnosima s Joanom Laportom.

Osim Flicka kao prve opcije, odnosno Tuchela kao druge, i dalje je pri vrhu liste Roberto De Zerbi. U ovom trenutku djeluje da je nemoguće da netko četvrti bude trener Barcelone, pa je pitanje – tko je najbolje rješenje – Flick, Tuchel ili De Zerbi?