Menadžer Manchester Uniteda Erik Ten Hag rekao je da je njegov tim danas pokazao veliki karakter uprkos neočekivanom porazu od Fulama na Old Trafordu.

Crveni đavoli su poraženi od Fulama u 26. kolu Premijer lige što im je tek drugi neuspjeh pred domaćim navijačima protiv ovog kluba u posljednjih 61 godinu!

Fulam je poveo u 65. minutu, United je izjednačio u 89, da bi gosti do sva tri boda stigli pogotkom Nigerijca Ivobija u sedmom minutu sudijske nadoknade vremena, prenosi Sport Klub.

„Naš tim je pokazao veliki karakter i spremnost da uzvrati, zaslužili smo izjednačenje i pošli po pobjedu – pokazali smo veliki presonaliti i karakter“, kazao je Erik Ten Hag.

Mnoge je iznenadila takva izjava, ali uslijedilo je objašnjenje.

„Morate da vidite širu sliku. Šira slika izgleda veoma dobro“.

Manchester United je doživio već 10. poraz u Premijer ligi ove sezone. Tim povodom BBC je objavio podatak da „ser Aleks Ferguson nikada nije doživio sramotu od 10 poraza u ligi u 21 sezoni u Premijer ligi. Međutim, u proteklih 11 sezona Unitedu se to dogodilo već pet puta.“

Crveni đavoli su trenutno šesti na tabeli sa 16 bodova manje od vodećeg Liverpula. U narednom kolu 3. marta gostiju gradskom rivalu Manchester Cityju.