Jürgen Klopp će ostati na klupi Liverpoola do kraja sezone, nakon čega će napustiti klub koji je odveo do naslova engleskog i europskog prvaka od dolaska 2015. godine. Njemački mediji spekuliraju o planovima Njemačkog nogometnog saveza koji će pokušati nagovoriti Kloppa da preuzme reprezentaciju.

Klopp je u svojoj karijeri već ostavio dubok trag na samo tri klupske klupe. Sa Mainzom se vratio u Bundesligu iz druge lige, s Borussijom Dortmund osvojio je brojne trofeje u Njemačkoj te igrao finale Lige prvaka, dok je s Liverpoolom osvojio osam trofeja, uključujući dva najvažnija. Sada se nagađa da bi sljedeći korak u njegovoj karijeri mogao biti vođenje nacionalne momčadi.

Njemački mediji sugeriraju da bi Klopp mogao preuzeti reprezentaciju nakon Europskog prvenstva, kada će se tražiti novi selektor. Julian Nagelsmann je pod ugovorom samo do kraja tog natjecanja, dok je Klopp velika želja navijača. Postoji nada da bi Klopp već u martu ć2025. mogao voditi prvu utakmicu Njemačke, a do tada bi reprezentaciju vodio pomoćnik aktualnog izbornika Sandro Wagner.