Sjećate li se Joaquina Sose, 21-godišnjeg urugvajskog braniča koji je prošlog ljeta iz Bologne stigao u Dinamo?

Doveden je kao jedan od igrača za koje se vjerovalo da može riješiti probleme na stoperskoj poziciji, ali to se nikad nije dogodilo. Zapravo, Sosa nikad nije došao ni blizu da se nametne kao opcija za prvih 11, a kamoli da radi razliku.

Stigao je iz Bologne na posudbu s pravom otkupa, a odigrao je samo 192 minute ove sezone. Dvije cijele utakmice je odigrao u Kupu, a u hrvatskoj ligi je skupio samo 12 minuta u pobjedi protiv Istre.

U zimskom prijelaznom roku je otpisan te je Sergej Jakirović ishodio da ga se vrati u Italiju. O svom iskustvu u Dinamu govorio je za urugvajsko izdanje ESPN-a, prenosi Index.

“Kroz godine sam upoznao brojne kulture i svugdje izvukao nešto što mi je pomoglo da napredujem. Ne i u Zagrebu. Nisam se nijedan dan osjećao kao da sam blizu da se prilagodim. Trener uopće nije razgovarao sa mnom. Ako ne govorite hrvatski, u Dinamu ste izolirani. Stvari nisu nimalo išle po planu.

Išao sam u Dinamo da steknem još iskustva i iskušam se u igranju nogometa u Europi, ali ništa od toga se nije dogodilo”, rekao je Sosa.