Već sedmicama se spekuliše o dolasku selektora engleske reprezentacije Garetha Southgatea u Manchester United. Zbog tih navoda, Southgate je odlučio da se oglasi i sve demantuje.

Njemu ugovor sa FA Engleske ističe u decembru, pa bi mogao da ode odmah poslije Evropskog prvenstva 2024. ili da produži ugovor do ljeta 2026.

“Ne želim da pričam ni sa kim. Nikada za ovih osam godina nisam ni pokušao da pričam sa nekim dok sam u poslu, tako da ne znam da li to odgovara na vaše pitanje. Moj fokus je Evropsko prvenstvo. Da smo produžili ugovor ranije, svi bi rekli, ‘zašto potpisujete ugovor prije Euro gdje morate da se dokažete?”, kaže Southgate i dodaje:

“Tu su dvije stvari sa moje tačke gledišta. Prvo, ja sam selektor Engleske i imam posao, pokušavam da donesem pehar sa evropskog šampionata. Jasno, prije toga, imam dvije važne utakmice ove nedjelje. I druga stvar je da Manchester United ima menadžera. Mislim da je to potpuno nepoštovanje kada se priča o menadžeru koji je u poslu. Ja sam predshednik asocijacije menadžera tako da nemam vremena za takvu vrstu stvari”, poručio je Southgate.

Upitali su i Jona Stounsa šta misli to tome, gdje bi više volio da vidi Southgatea.

“Želim da ga vidim ovdje, bilo bi veliko nepoštovanje pričati o timu koji ima menadžera, posebno kada je ta priča izvučena ko zna odakle”, poručio je defanzivac Manchester Cityja i Engleske.

Engleska reprezentacija danas protiv Brazila igra prijateljski meč.