Modri su uljepšali jutro navijačima objavom na Instagramu koja sugerira mogući povratak Modrića u Dinamo. Ovaj transfer bio bi emotivna priča, jer je Modrić svoje prve fudbalske korake napravio baš u ovom klubu.
Luka Modrić je već dugo tema rasprava u medijima, kako u Hrvatskoj, tako i širom svijeta. Spekuliše se da bi Modrić mogao napustiti Real Madrid zbog nezadovoljstva minutažom i tretmanom koji je dobio od trenera Carla Ancelottija.

Modrić je ikona u Real Madridu, ali nedavno se pojavila informacija da bi mogao napustiti klub zbog nesuglasica s trenerskim timom. Njegov mogući povratak u Dinamo bio bi pravi povratak kući, jer je Dinamo mjesto gdje je Modrić započeo svoju uspješnu karijeru. Navijači Dinama izrazili su veliku želju za ovim transferom, a sudeći po objavi kluba, ta želja bi mogla biti i ostvarena.

Ipak, transfer Luke Modrića nije tako jednostavan kao što se može činiti. Modrić ima ugovor s Real Madridom koji traje još neko vrijeme, a pitanje je da li bi Real bio spreman pustiti svog iskusnog veznjaka.
S obzirom na status koji Modrić ima u klubu i među navijačima, Real bi mogao postaviti visoke finansijske zahtjeve za transfer.

Također, Dinamo će morati ispuniti određene finansijske zahtjeve kako bi došlo do ovog transfera. Moguće je da će Dinamo morati isplatiti određenu sumu novca Realu Madridu kako bi osigurao povratak Modrića.

Modrićev eventualni povratak u Dinamo bio bi senzacionalan potez za ovaj klub i za hrvatski fudbal uopšte. On bi donio ogromno iskustvo i kvalitetu u sredinu terena Dinama, što bi moglo značiti novu eru uspjeha za ovaj klub.
Osim toga, Modrić bi bio inspiracija za mlade igrače i cijelu hrvatsku fudbalsku scenu.

Navijači Dinama s nestrpljenjem iščekuju daljnji razvoj događaja, nadajući se da će njihova želja za povratkom Modrića biti uslišena.

Ukoliko bi se ovaj transfer ostvario, stadion Maksimir bi vjerojatno bio premali da primi sve navijače koji bi htjeli doći i pozdraviti svog velikog idola.
Objavu pogledajte OVDJE