Disciplinska komisija NS BiH prije sedam dana kaznila je FK Sarajevo i suspendirala njegove čelnike zbog prekida utakmice s Borcem. Uzvratna utakmica četvrtfinala Kupa BiH između Sarajeva i Borca iz Banje Luke prekinuta je u sudačkoj nadoknadi nakon što su igrači Sarajeva napustili teren.

Prvi susret u Banjoj Luci završio je bez golova, dok je u uzvratu Borac vodio 2:1. Domaći nogometaši, nezadovoljni suđenjem, odlučili su napustiti travnjak.Kap koja je prelila čašu bio je prekršaj u napadu koji je sudac Mateo Musa dosudio Sarajevu u 93. minuti. Nakon toga su na teren utrčali sportski direktor Senijad Ibričić i trener Simon Rožman, a za njima i predsjednik Sarajeva Ismir Mirvić.

Okružili su glavnog suca, a zatim su poveli igrače prema svlačionici uz ovacije sa tribina Koševa. Sarajevu su oduzeta tri boda, a klub je kažnjen s 22 tisuće KM. (Oko 11 tisuća eura). Mirvić je suspendiran na 12 mjeseci, Ibričić na 7, a bivši trener Rijeke Rožman uvjetno na tri mjeseca.

Sada je Nogometni savez BiH u službenom dokumentu detaljno opisao događaje s prekinute utakmice: “Senijad Ibričić je prije početka revanš meča četvrtfinala Kupa Bi, između FK Sarajevo i FK Borac Banja Luka, igrane dana 13.03.2024. godine, oko 16 sati ušao u svlačionicu za službene osobe utakmice -suce i glavnom sucu utakmice se obratio riječima:

“Je li te stid, znaš li gdje si došao? Znam gdje radiš, znam šta ti žena radi, znam da imaš jedno dijete, zato pripazi kako danas sudiš, znam sve o tebi!”, nakon čega se udaljio iz svlačionice. Na prethodno opisan način jeupotrijebio prijetnju radi vršenja pritiska na službenu osobu utakmice, piše u odluci Disciplinske komisije FSBiH te se dodaje:

“Ibričić je u prvoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena ustao s klupe Sarajeva. Sa trenerom Rožman Simonom iz ušao na teren za igru, te igračima i članovima stručnog stožera Sarajeva upućivao glasne povike “Idemo napolje!”.

Pri tome nekoliko puta jasno gestikulirajući rukama u smislu napuštanja terena za igru, te je na prethodno opisan način počinio nagovaranje na prekid utakmic.Cijela momčad Sarajeva je to prihvatila i napustila teren za igru, zbog čega je predmetna utakmica prekinuta i nije nastavljena.”