Slaven Belupo je u 29. kolu HNL-a na svom terenu doživio poraz od Varaždina rezultatom 1:0, što je njihov šesti uzastopni poraz u prvenstvu i osma utakmica u nizu bez pobjede. Posljednju prvenstvenu pobjedu ostvarili su 3. februara, kada su s 4:0 pobijedili Rudeš.

Klub se trenutno nalazi u krizi, zauzima pretposljednje mjesto na tabeli s 27 bodova, što je dovelo do smjene trenera Roya Ferenčine (53). U saopštenju NK Slaven Belupo stoji: “Roy Ferenčina više nije trener Slaven Belupa, odluka je to Uprave Nogometnog kluba Slaven Belupo. Ferenčina se na klupu naše momčadi vratio u rujnu prošle godine te je momčad vodio u 24 utakmice, 22 u prvenstvu i dvije u Kupu.

Ukupno je upisao sedam pobjeda, tri remija i 14 poraza. Zahvaljujemo se gospodinu Ferenčini na svemu što je učinio za naš klub te mu želimo sve najbolje u budućnosti.”

Njega će, barem do kraja sezone, zamijeniti njegov dosadašnji pomoćnik, bivši reprezentativac BiH Ivan Radeljić (43), čija promjena funkcije je već dogovorena i očekuje se službena potvrda.

Radeljić je tokom karijere kao stoper igrao za Imotski, Hajduk, Zadar, Cerezo Osaku, Inter iz Zaprešića, Slaven Belupo, Energie Cottbus, Genclerbirligi, Antalyaspor i RNK Split. Ima deset nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Od završetka igračke karijere 2015. godine posvetio se trenerskom poslu. Samostalno je vodio hrvatske niželigaše Hrvace i RNK Split.

U Slaven Belupo je stigao u ljeto 2023. godine kao pomoćnik Nizozemcu Ricardu Monizu, koji je kratko ostao u klubu iz Koprivnice.