Španjolski stručnjak Pep Guardiola s Manchester Cityjem ima priliku ispisati historiju engleske Premier lige. City u posljednjem kolu igra protiv West Hama, a pobjeda na domaćem terenu donosi im četvrtu uzastopnu titulu prvaka.

Prije današnje utakmice na Etihadu, Guardiola je govorio za medije. Izjavio je kako bi volio da rezultat bude 3:0 nakon deset minuta, ali da to nije realno. Prisjetio se prošlogodišnje utakmice protiv Aston Ville, ali istaknuo da su spremni na izazove.

Guardiola se osvrnuo na epsku utakmicu u kojoj su Džeko i Aguero zabijali u posljednjim minutama, naglasivši važnost Džekinog gola. Također je rekao da njegovi igrači poznaju samo opciju pobjede.

– Svi također pričaju o Aguerovom momentu protiv QPR-a, ali bez Džekinog gola taj preokret se ne bi desio. Spreman sam da to bude teška utakmica – kazao je Španac.

Istaknuo je da su sve osvojene titule bile teške i da njegovi igrači nikad neće odustati. Ako se budu oslanjali na to da će Everton učiniti nešto protiv Arsenala, zaboravit će na titulu.