Bivši igrač Juventusa, Paolo Montero, preuzet će vođenje prve ekipe kluba do kraja sezone, objavio je talijanski klub u nedjelju nakon smjene Massimiliana Allegrija.

Juventus je u petak otpustio Allegrija zbog njegovog ponašanja tijekom i nakon finala Coppa Italia, gdje je isključen. Montero, trenutno trener Juventusove ekipe do 19 godina, vodit će prvu momčad u preostale dvije utakmice – protiv Bologne u ponedjeljak i Monze kod kuće 26. maja.

Ovaj 52-godišnji Urugvajac bio je defanzivac u Juventusu od 1996. do 2005. godine, osvajajući četiri naslova Serie A. Klub je izjavio kako je Paolo legenda Juventusa, cijenjen ne samo kao igrač, već i kao trener koji utjelovljuje klupski DNK.

Montero je poznat po svojoj predanosti i strasti prema klubu. Njegovo iskustvo i povezanost s Juventusom smatraju se ključnima u ovom prijelaznom razdoblju.

Očekuje se da će njegovo imenovanje donijeti stabilnost i entuzijazam ekipi u završnici sezone. Klub se nada da će Montero uspješno voditi ekipu kroz preostale izazove.