Trener Real Madrida Carlo Ancelotti izjavio je u subotu navečer da još uvijek čeka odluku Luke Modrića o njegovom eventualnom ostanku u klubu.Modrić, 38-godišnji kapiten hrvatske reprezentacije, vodi pregovore s upravom o produženju ugovora koji istječe 30. juna.

“Očekujemo Lukinu odluku,” rekao je Ancelotti na konferenciji za medije nakon utakmice Real Madrida i Betisa koja je završila 0-0.Trener je također dodao da očekuje odluke braniča Nache Fernandeza i krilnog Lucasa Vazqueza, kojima ugovori istječu za mjesec dana. Upitan je li toj trojici igrača dao kakav savjet, Ancelotti je odgovorio da nije.

“Nisu ga niti tražili. Oni nisu moji sinovi,” rekao je. “Oni točno znaju što žele napraviti, a mi ćemo poštovati te odluke,” dodao je.

Modrić, najstariji član ekipe, ranije je izjavio da bi želio ostati u Real Madridu, klubu u kojem igra od 2012. godine i s kojim je osvojio 25 trofeja. S obzirom na Ancelottijevu izjavu da čekaju njegovu odluku o budućnosti, a Modrićevu želju za ostankom, sve upućuje na to da ovaj Hrvat neće napustiti kraljevski klub.

Ancelotti provodi klupsku politiku pomlađivanja ekipe, a španski mediji izvijestili su da je uprava Modriću ponudila ugovor s manjom plaćom i smanjenom minutažom.

Real Madrid nije komentirao te navode nego je samo izvijestio da pregovori traju.U srijedu se na Santiago Bernabeu oprostio od navijača 34-godišnji veznjak Toni Kroos. Nijemac, kojem ugovor istječe 30. juna, najavio je da će se ovog ljeta oprostiti od profesionalnog igranja nogometa.

Za Real Madrid će posljednji put nastupiti u Londonu za tjedan dana u finalu Lige prvaka protiv Borussije Dortmund. Madridski klub ove sezone već je osvojio špansko prvenstvo i superkup, prenosi Hina.