Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, stigao je u Sarajevo prije nekoliko dana, i očekuje se da će se pridružiti okupljanju Zmajeva koje je novoimenovani selektor Sergej Barbarez zakazao za danas na Ilidži.

Nakon naporne sezone, Džeko je iskoristio slobodno vrijeme za druženje s prijateljima Eldinom Adilovićem i Senijadom Ibričićem.

Ibričić je i dalje sportski direktor FK Sarajevo, nakon što mu je nedavno ukinuta suspenzija koju mu je nametnuo Nogometni savez BiH.

Unatoč nekim zdravstvenim problemima i neizvjesnosti oko njegovog nastupa, Džeko je odlučio biti na raspolaganju selektoru Barbarezu.

Iako su u pitanju prijateljske utakmice, na kojima Džeko nema potrebe dokazivati se, naš napadač se borio s ozljedama zbog kojih je nedavno bio zamijenjen već u poluvremenu utakmice svog Fenerbahčea.

Selektor Barbarez je također izrazio neizvjesnost oko Džekinog sudjelovanja na konferenciji za medije prilikom objavljivanja spiska reprezentativaca.

Večeras je planiran prvi trening Zmajeva, nakon kojeg će biti jasnije kakav će biti Džekin status i hoće li sudjelovati na početku Barbarezove ere na klupi reprezentacije BiH.

Valja napomenuti da igramo utakmicu s Engleskom već u nedjelju, dok ćemo šest dana kasnije gostovati u Italiji.

Foto: Edin Džeko/ Instagram

Foto: Edin Džeko/ Instagram