Edin Džeko (38) je predmet velikog interesovanja navijača Hajduka, a donekle je sam tome pridonio svojom izjavom da bi želio završiti karijeru na Poljudu.

Džeko posjeduje hrvatski pasoš, a pominjala se i njegova imovina u Dubrovniku, kao i mogućnost da sa Senijadom Ibričićem gradi nekretnine u Splitu.

To je bilo dovoljno da ga čak i najveći hrvatski mediji, poput Index.hr, počnu povezivati sa splitskim klubom nakon što je za trenera doveden Gennaro Gattuso.

Iako je realnije da Džeko nastavi karijeru u Saudijskoj Arabiji ukoliko napusti Fenerbahce, Index.hr je izvijestio o mogućem interesovanju Hajduka za njega.

“Hajduk ozbiljno radi na formiranju ekipe za narednu sezonu. Prvi važan korak Nikole Kalinića bio je dovođenje legendarnog Gennara Gattusa (46) na mjesto trenera, a novi sportski direktor Hajduka ne planira stati s velikim imenima.

Kalinić je navodno razgovarao s Edinom Džekom (38), napadačem Fenerbahçea i legendom bosanskohercegovačkog nogometa, koji je izrazio naklonost prema Hajduku.

Kalinić i Džeko su ranije bili suigrači u Romi te su u dobrim odnosima.

Nedugo nakon toga, potvrđeno je da je Kalinić razgovarao i s Ivanom Rakitićem (36) te da istražuje mogućnost njegovog dolaska iz Saudijske Arabije, gdje igra za Al Shabab i zarađuje 15 milijuna eura godišnje, s ugovorom koji traje do 2025. godine.

Rakitić, poput Džeka, pokazuje interesovanje za mogućnost dolaska u Hrvatsku: ‘Ako me budu zvali, sjesti ću s kumom, ispeći dobar roštilj i razgovarati o tome. Porazgovarat ćemo i vidjeti što i kako’, rekao je legendarni hrvatski veznjak.