Turski mediji izvještavaju o mogućem transferu koji bi mogao izazvati velike kontroverze.

Naime Michy Batshuayi (30) je pred prelaskom iz Fenerbahçea u Galatasaray. Batshuayiju uskoro ističe ugovor s Fenerbahçeom, a kao slobodan igrač trebao bi preći u redove njihovog najvećeg rivala. Mediji, uključujući The Sun, ovaj transfer nazivaju jednim od najkontroverznijih u povijesti nogometa.

Prema izvještaju turskog beINSportsa, belgijski napadač Michy Batshuayi je spreman potpisati trogodišnji ugovor s Galatasarayem, po kojem će zarađivati 55.000 eura tjedno, odnosno oko 2,6 milijuna eura godišnje. Očekuje se da će Batshuayi uskoro biti službeno predstavljen u Galatasarayevom dresu, čime će se definitivno zamjeriti navijačima Fenerbahçea i postati jedna od najomraženijih osoba među njima.

Batshuayi je već igrao za Beşiktaş, treći veliki klub iz Istanbula, što pokazuje da mu osjećaji navijača nisu prioritet.

Galatasaray je nedavno osvojio svoju 24. titulu prvaka Turske, nadmašivši Fenerbahçe, čiji je Batshuayi bio član od rujna 2022. godine. U prošloj sezoni, iako je bio drugi napadač iza Edina Džeke, postigao je 12 golova u 27 utakmica.