U drugom kolu skupine C Europskog prvenstva, na Allianz Areni u Münchenu, odigrana je dramatična utakmica između Slovenije i Srbije koja je završila rezultatom 1:1. Žan Karničnik doveo je Sloveniju u vodstvo u 69. minuti, dok je Luka Jović izjednačio za Srbiju u posljednjim sekundama utakmice.

Ovaj remi može biti koristan za Hrvatsku, koja ima šanse završiti kao treća u svojoj skupini. Naime, u osminu finala prolaze i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije, pa je svaka utakmica važna.

Hrvatska, koja treba pobjedu protiv Italije za siguran prolazak, može proći dalje i s remijem, ako se rezultati drugih utakmica poklope. Ako Engleska i Danska pobijede Sloveniju i Srbiju, Slovenija će imati samo dva boda, jednako kao i Hrvatska ako remizira s Italijom. Tada bi odlučivala gol-razlika, gdje bi Hrvatska mogla imati prednost uz visoku pobjedu Engleske nad Slovenijom.

Također, u skupini A trećeplasirana Škotska ima jedan bod i igra protiv Mađarske. Ako ta utakmica završi neriješeno, Škotska bi imala dva boda i lošiju gol-razliku od Hrvatske. To znači da Hrvatska može proći dalje čak i s jednim bodom ako se slični scenariji dogode i u drugim skupinama. No, remi protiv Italije neće biti dovoljan ako Španjolska ne pobijedi Albaniju, jer bi tada Hrvatska završila zadnja u skupini.