Fudbalski klub Bayern München je najaktivniji na početku prijelaznog roka i tijekom Europskog prvenstva. Prema najnovijim informacijama, prva bomba Bayerna ovog ljeta je krilni napadač Crystal Palacea – Michael Olise!

Za njega su interes pokazali Chelsea i Manchester United, ali je na kraju izabrao Bayern München zbog nastupa u Ligi prvaka. Pouzdani izvori tvrde da je Olise dogovorio sve osobne uvjete oko plaće i dužine ugovora, te da je ostalo da Palace prihvati odštetu koja će biti preko 70 miliona eura.

Inače, Olise je rođen u Londonu, ali je porijeklom Francuz, te je dosad nastupao za mladu reprezentaciju, ali nije dobio poziv Didiera Deschampsa za Europsko prvenstvo. Konkurencija na njegovoj poziciji je ogromna, ali Olise ima tek 22 godine i najbolje tek dolazi.

Podsjetimo, od ranije je poznato da je Bayern krenuo u ofenzivu i na potpis Xavija Simonsa iz Paris Saint-Germaina.

Nakon odlične sezone na posudbi u RB Leipzigu, Simons je na meti Bayerna, a Vincent Kompany je dao zeleno svjetlo i za njegov transfer. Dolazak Simonsa i Olisea svakako su pravo osvježenje za Bayern München, ali i znak da će neko iz ofenzivne linije morati otići.

Vjeruje se da bi to mogao biti prvi Serge Gnabry, mada nije nemoguće ni da Bayern prihvati adekvatnu ponudu za Leroya Sanea.

Sve u svemu, Bayern će morati platiti oko 150 miliona eura za prve dvije želje i to je samo početak, jer podsjećamo da je već stigao stoper Stuttgarta Hiroki Ito, za kojeg su Bavarci platili klauzulu od 25 miliona eura.