Hrvatska je u teškoj situaciji nakon što je osvojila samo jedan bod u prve dvije utakmice skupine B na Euru u Njemačkoj. U posljednjem kolu, Vatreni će igrati protiv Italije i traže pobjedu koja bi im osigurala prolazak u osminu finala. Utakmica se igra u Leipzigu u 21 sat.

Hrvatska mora pobijediti kako bi prošla dalje, čak i kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Iako Italija nikad nije pobijedila Hrvatsku u historiji, bit će naivno podcijeniti ih. Talijani su aktualni europski prvaci s jakom i motiviranom momčadi.

Izbornik Zlatko Dalić planira promjene u sastavu zbog nedostatka energije u prethodnim utakmicama. Domagoj Vida je ozlijeđen, no ostali igrači su spremni. Dalić naglašava potrebu za strpljenjem i izbjegavanjem provokacija protiv Italije.

Pretpostavlja se da će Hrvatska igrati u formaciji 4-3-3 s Livakovićem, Stanišićem, Šutalom, Pongračićem, Gvardiolom, Modrićem, Brozovićem, Kovačićem, Pašalićem, Kramarićem i Sučićem.

Italija je zadovoljna i bodom za prolazak dalje, ali njihov izbornik Spalletti naglašava da idu na pobjedu s promjenama u sastavu.

Talijani planiraju biti solidniji i kontrolirati sredinu terena kako bi spriječili opasne situacije od strane hrvatskih igrača.