Hajduk je remizirao s ukrajinskim prvakom Šahtarom iz Donjecka rezultatom 1:1 u drugoj utakmici priprema u Sloveniji.

Utakmica se odigrala u Kranju, a golove su postigli Emir Sahiti za Hajduk i Lassina Traore za Šahtar. Na utakmici je prisustvovao i Darijo Srna, bivši hrvatski kapetan i sadašnji sportski direktor Šahtara.

Srna je za Dalmatinski portal otkrio da je bio na večeri s novim Hajdukovim trenerom Gennarom Gattusom i izrazio želju da pomogne Hajduku u dovođenju igrača.

Gattuso traži dva krilna napadača, a Srna je rekao da imaju igrače za Hajduk. Spomenuo je jednog brazilskog igrača koji je trenutno ozlijeđen, ali bi mogao doći u Hajduk.

Srna je naglasio da je uvijek na raspolaganju Hajduku jer ima “hajdučko srce”. Također je istaknuo da Hajduk mora osvojiti prvenstvo, a ne se zadovoljavati samo osvajanjem kupa.

Šahtar ima nekoliko brazilskih napadača, uključujući Kevina, Eguinalda, Pedrinha i Newertona. Svi igraju na poziciji lijevog krila, a njihova tržišna vrijednost varira od 2.5 do 12 milijuna eura.

Srna vjeruje da Hajduk bez dva krilna napadača koji prave razliku nije opasan. Želi Hajduku sve najbolje i nada se da će postati prvaci.