Novi talijanski prvoligaš Como pokazao je interes za dovođenje 20-godišnjeg veznjaka Petra Sučića iz Dinama, koji je pod ugovorom do ljeta 2028. godine.

Como je navodno ponudio 10 miliona eura, ali prema informacijama Indexa, ponuda iznosi 7 miliona eura. U-21 reprezentativac Bosne i Hercegovine i potencijalni hrvatski reprezentativac stigao je u Dinamo iz Zrinjskog, a prošlu sezonu odigrao je 42 utakmice za Dinamo.

U tim utakmicama postigao je dva gola i dva puta asistirao, uključujući golove i asistenciju u ligaškim utakmicama protiv Rudeša i Istre te u finalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa protiv Rijeke.

Como se vratio u Serie A nakon 21 godine, a manjinski vlasnici kluba su Thierry Henry i Cesc Fabregas, koji je i pomoćni trener. Prvi golman kluba je bivši vratar Dinama Adrian Šemper.

Sučić je odlučio igrati za Hrvatsku umjesto za Bosnu i Hercegovinu, zahvalivši bosanskohercegovačkom savezu na razumijevanju. Također je izrazio zahvalnost HNS-u i Dinamu na podršci u njegovom nogometnom razvoju.

Iako ima tek 20 godina, Sučić i dalje može nastupati za U-21 reprezentaciju Hrvatske i nada se pozivu Zlatka Dalića u budućnosti.

Njegova odluka izazvala je osude bivših suigrača, poput Ibrahima Dagoje, koji ga je optužio da je zaboravio svoje korijene. Sučić je, unatoč kritikama, odlučan nastaviti raditi na ostvarenju svog sna o igranju za hrvatsku reprezentaciju.