Ove sedmice, bosanskohercegovački klubovi započinju svoje evropske avanture u kvalifikacijama za Ligu prvaka i Konferencijsku ligu. Borac, kao šampion države, predstavlja Bosnu i Hercegovinu u Ligi prvaka. U prvom pretkolu igrat će protiv albanske ekipe Egnatije, koja će gostovati u Banjoj Luci u srijedu u 21 sat. Utakmica će biti prenošena uživo na Areni Sport.

Mostarski Velež također igra u srijedu, ali sat vremena ranije, u 20 sati, protiv Inter d'Escaldesa iz Andore. Prijenos ove utakmice također će biti na kanalima Arene Sport.

Sarajevo će svoju utakmicu prvog pretkola Konferencijske lige igrati u četvrtak protiv kazahstanskog Aktobea. Ova utakmica počinje u 17 sati, a bit će prenošena na MY TV platformi.

Ukoliko Borac prođe dalje, u drugom pretkolu Lige prvaka igrat će protiv PAOK-a. Velež bi u slučaju prolaska igrao protiv AEK-a iz Atene, dok bi Sarajevo u slučaju pobjede išlo na Spartak iz Trnave.

Zrinjski će svoj put započeti od drugog pretkola Konferencijske lige, gdje će igrati protiv pobjednika dvomeča između slovenskog Brava i velškog Connah's Quay Nomadsa.