Na Poljudu su napokon dogovorili prvo ljetno pojačanje – Ivan Rakitić bi trebao već ovaj tjedan postati igrač Hajduka, nakon sporazumnog rastanka s Al Shababom.

Rakitić se odrekao velikog novca kako bi došao u Split, a sve ugovorne stavke su već riješene s predsjednikom Bilićem i sportskim direktorom Kalinićem. Ipak, trebat će mu vremena da uhvati fizičku formu jer je posljednju utakmicu odigrao 27. svibnja. Trener Gattuso ga neće moći koristiti prije kolovoza, čak i ako odmah krene s treninzima.

Gattuso je zadovoljan dolaskom Rakitića, ali ističe da mu nedostaju brzi krilni igrači. Hajduk trenutno na krilu ima Emira Sahitija, koji nije idealan za tu poziciju, te Ivana Perišića koji se oporavlja od teške operacije. Perišiću će trebati dosta vremena da se vrati u formu, a Hajduk nema tog luksuza.

Postavlja se pitanje može li Darijo Srna pomoći Hajduku. Srna može preporučiti brzog krilnog igrača iz Šahtara ili s liste brazilskih igrača koje Šahtar prati. Newerton je jedna opcija, ali nije sigurno bi li bio pojačanje.

Potražnja za brzim krilnim igračima je velika, a Hajduk nema dovoljno novca za velike transfere.

Gattuso radi u teškim uvjetima jer mnogi igrači traže jače klubove i lige, a Hajduk se oslanja na transfere za financijsku stabilnost. Hajduk mjesečno treba oko tri milijuna eura za život, a nema novih transfera na vidiku.