Jose Mourinho, trener Fenerbahčea i legendarni portugalski stručnjak, izrazio je svoje nezadovoljstvo igrama reprezentacije Portugala na Europskom prvenstvu. Portugal je eliminiran u četvrtfinalu nakon izvođenja jedanaesteraca protiv Francuske.

Mourinho je rekao kako Portugal nije igrao dobro, bez obzira na plasman u četvrtfinale, te da je očekivao više od ekipe. Smatra da ekipa ima ogroman potencijal, ali to nije pokazano na prvenstvu. Podsjetio je na prijateljsku utakmicu protiv Hrvatske uoči Eura, u kojoj je Portugal izgubio 1:2 na domaćem terenu.

Bio je prisutan na toj utakmici i nije imao dobar osjećaj. Mourinho je dodao da ekipa nije pokazala uvjerljivu igru ni tada, a niti na Euru. Istaknuo je da sada pred reprezentacijom stoji Svjetsko prvenstvo, ali možda bez dva veterana. Time je aludirao na Pepea i Ronalda, kako prenose portugalski mediji.

– Bio sam na toj utakmici. Nisam imao dobar predosjećaj. Ekipa nije pokazala uvjerljivu igru, a onda je došao trenutak istine. Pred selekcijom Portugala je sada Svjetsko prvenstvo, osim za dva veterana.

Kritike su se odnosile na ukupnu igru i pristup reprezentacije tijekom natjecanja. Mourinho je naglasio kako je razočaran jer je vjerovao da Portugal može postići više.

Njegove su riječi odjeknule u portugalskim sportskim krugovima. Trener je istaknuo važnost pripreme za buduće izazove. Mourinho vjeruje da se mora izvući pouka iz dosadašnjih neuspjeha.

Kvaliteta tima mora doći do izražaja na Svjetskom prvenstvu. Njegove su izjave izazvale brojne komentare i reakcije.