Španjolska je postala prvi finalist ovogodišnjeg Europskog prvenstva nakon što je u polufinalu pobijedila Francusku s 2:1.

U utakmici je sve važno viđeno u prvom poluvremenu. Francuska je povela ranim golom Randala Kola Muanija. Lamine Yamal izjednačio je rezultat prekrasnim pogotkom. Dani Olmo je donio preokret i pobjedu Španjolskoj.

Olmo, bivši igrač Dinama, ponovno je bio junak kao i u četvrtfinalu. Nakon utakmice, zagrebački klub Dinamo izrazio je ponos na društvenim mrežama uz fotografiju Olma, a u opisu je stajalo samo: “Ponosni!”. Olmo je došao u Dinamo 2015. iz Barcelonine nogometne škole kao tinejdžer. Tijekom godina postao je najbolji igrač Dinama. Godine 2020. prešao je u Leipzig za rekordnih 29 milijuna eura.

Ovo je treći gol Danija Olma na ovom Europskom prvenstvu. Osim golova, ima i dvije asistencije. Golove je postigao protiv Njemačke u četvrtfinalu i Gruzije u osmini finala.

Asistirao je protiv Albanije u skupini i ponovno protiv Njemačke. Olmo je važan igrač za španjolsku reprezentaciju na ovom prvenstvu.

Njegov doprinos ključan je za uspjeh tima. Dinamo je s razlogom ponosan na svog bivšeg igrača.