Osijek je u srijedu igrao trening-utakmicu protiv lokalnog kluba FC Raiffeisenbanka i pobijedio 16:0.

Prijateljska utakmica trajala je dvaput po 40 minuta, a protivnik je bio austrijski petoligaš Bad Kleinkirchheim, s kojim su igrali u sklopu priprema u Austriji. Nakon te uvjerljive pobjede, jutro je trebalo biti slobodno za igrače Osijeka, ali njihov trener Federico Coppitelli nije bio zadovoljan.

Italijanski trener bio je nezadovoljan određenim aspektima igre svoje momčadi. Umjesto odmora, Coppitelli je igrače okupio na terenu i održao dug monolog. Objasnio im je koliko je nezadovoljan njihovom nonšalantnošću i taktičkom neodgovornošću tijekom utakmice.

Posebno je kritizirao igrače koji su igrali u drugom poluvremenu. Coppitelli je jasno dao do znanja da takvo ponašanje neće tolerirati. Nakon njegovog govora, kondicijski trener Paolo Fonte preuzeo je trening.

Trening je trajao 40 minuta, a uključivao je igrače koji su igrali drugo poluvrijeme: Kolića, Guedesa, Duartea, Jelenića, Jurišića, Nejašmića, Jugovića, Pušića, Fućka, Kewala i Miereza. Ovi igrači su morali dodatno trenirati kako bi popravili svoje performanse.

Coppitelli je naglasio važnost ozbiljnosti i odgovornosti u igri. Igrači su nakon treninga shvatili da moraju dati sve od sebe na svakom treningu i utakmici.

Njegovo nezadovoljstvo bilo je jasno i dalo je do znanja momčadi da se moraju poboljšati.