Liječnički pregled i formalnosti oko potpisa ugovora jedine su prepreke koje dijele navijače Hajduka od dugo očekivane vijesti. Sve se konačno posložilo, i ništa više ne stoji na putu da Ivan Rakitić (35) obuče bijeli dres Hajduka i istrči na Poljud, prenosi portal 24sata.hr.

Prema istom izvoru, problem je bio samo u papirologiji s Al Shababom, jer je Rakitić već sve dogovorio s Hajdukom. Prvo je postigao dogovor sa sportskim direktorom Nikolom Kalinićem, a zatim se sastao i s predsjednikom Ivanom Bilićem, čime su svi uvjeti za njegov dolazak ispunjeni.

Sada kada je papirologija riješena, Rakitić bi trebao biti službeno predstavljen kao igrač Hajduka do kraja tjedna. Ova vijest izazvala je veliko oduševljenje među navijačima, koji su s nestrpljenjem čekali potvrdu njegovog dolaska.

Posebno je značajno to što Hajduk nije morao izdvojiti veliku svotu novca za njegov angažman. Portal 24sata doznaje da Rakitić nije inzistirao na visokim primanjima, kakva bi mogao dobiti u drugim klubovima, što je olakšalo njegov dolazak u Split.

Naprotiv, dogovorena je znatno manja svota, a veći dio Rakitićevih primanja bit će pokriven sponzorskim ugovorom s jednom kompanijom. Samo će manji dio, vezan za bonuse u slučaju osvajanja trofeja ili plasmana u europske kupove, financirati Hajduk.