Napadaču Filipu Čuiću (21) ovog je ljeta istekao ugovor s Hajdukom, pa je kao slobodan igrač prešao u Lokomotivu. Insajder Lorenzo Lepore najavio je da Čuić nije jedini igrač koji će se iz Hajduka preseliti u Lokomotivu.

Vezni igrač Ivan Krolo (21) također će uskoro potpisati za zagrebački klub. Lepore je na X-u napisao kako će Krolo potpisati ugovor sutra, naglasivši da je riječ o trajnom transferu, a ne o posudbi.

Krolo je rođen u Splitu i igrao je za Solin i Adriatic prije nego što je potpisao za Hajduk. Prošao je kroz mlađe uzraste Hajduka, gdje je bio kapetan juniora koji su dvaput osvojili prvenstvo Hrvatske i igrali u Ligi prvaka mladih. U kolovozu 2022. potpisao je ugovor s Hajdukom do 2027. godine.

Boro Primorac, voditelj Hajdukove akademije, istaknuo je kako je potpisivanje ugovora s Krolom veliki uspjeh za akademiju, trenere i samog igrača. Rekao je da je Krolo kapetan juniorske momčadi, lider i potencijalna buduća okosnica Hajduka. Krolo je do sada zabilježio šest nastupa za prvu momčad Hajduka.

Početkom 2023. bio je kratko na posudbi u Šibeniku, a sezonu 2023./2024. proveo je na posudbi u slovenskom Radomlju, partner klubu Hajduka. Tamo je upisao 33 nastupa i postigao dva gola. Prema Transfermarktu, njegova tržišna vrijednost iznosi 150 tisuća eura.